Salgo City Rockers

KORTÁRS ÖSSZ-MŰVÉSZETI BLOG
Öt fiatal - Öt jó barát - Egy blogoldal.

Kontakt

Bannerünk
Logónk
Címünk

Okosnak hiszik magukat

Kategóriák

Rovatok

Ők alkotnak, őket kell szeretni

neverlivetosee - fotó, webdesign
Damned - rajz, flash
Chinestar - megmondás, írás
The_Dav - írás
baltasar kormakur - film, rajz

Alosztályvezető helyettes

2007.02.17. 13:18 | Chinestar | 5 komment

Péter arra ébredt, hogy nincsenek ujjai. Egyszerűen leestek a kezéről. Nem érzett fájdalmat, és különösebb meglepettséget sem. A lehullott testrészek, mint vékonyra szelt virslik figyelték őt a párnájáról.

-Életem legfontosabb munkamegbeszélésre vagyok hivatalos, és még ez is- bosszankodott egy sort, majd kikecmergett az ágyából, a fürdőszobába ment, lefürdött, és megborotválkozott. A borotválkozás nem sikerült zökkenőmentesen, ujjatlanított kezei folyton elejtették a műanyagba csomagolt pengét.

-Hiába is, ez így nem tökéletes- nyugtázta Péter, és végigsimította az arcát. A bőrfelületen kisebb-nagyobb borostamezőket tapintott ki.

Visszasétált a hálószobába, gondosan, és igen esetlenül egy nejlonszatyorba csomagolta a lehullott ujjait, majd a szekrénye legfelső polcára helyezte őket, közvetlenül a két füle mellé. A fülei úgy estek le a tegnapelőtti reggelinél, mint érett gyümölcsök a kertben, halkan plöttyenve bele az asztalra helyezett müzlis tálba. Péter nem tulajdonított túlzott jelentőséget az eseménynek, nem volt sem vér, sem fájdalom, azonkívül egyéb dolgok jobban lekötötték a figyelmét.

-Ha megkapom ezt az állást a cégnél, minden jobbra fordul- morfondírozott, és a fülei helyén tátongó lyukakra söpörte hosszú sötét haját. Belebújt egy kék farmernadrágba, majd felvette az erre az alkalomra félretett tiszta fehér ingjét, de a gombjait képtelen volt bekapcsolni, így fekete kötött pulóvert húzott rá, és kiigazította a gallérját.

-Csak lezseren. Tucat Péter, alosztályvezető helyettes- mutatkozott be önmagának a tükörben, és kinyújtotta csonka kezét.

A látvány nem nyerte el a tetszését, az arcát beesettnek, a szemeit pedig túlzottan karikásnak találta. Eszébe jutott, hogy felhívja Katalint, a menyasszonyát, a lánnyal folytatott beszélgetései jótékony hatással voltak az idegeire. A vállával az arcára szorította a kagylót, és az orrával tárcsázott.

-Halló?- kapcsolódott be a vonalba Katalin hangja, álmosan, és kedvetlenül.

-Én vagyok- duruzsolta Péter, leült az ágya szélére, és szabad kezével kötszert kereset elő az éjjeli szekrényéből.

-Én?- kérdezett vissza Katalin.

-Péter- mondta Péter, és gézlapokat terített szét az ágyneműn.

-Nem. Én Katalin vagyok- javította ki Katalin.

-Csak azért hívlak, mert most indulok a céghez- Péter a szájába vette a kötszert, és mint egy dühös ragadozó, hosszú csíkot marcangolt le belőle.

-Kihez?- érdeklődött Katalin.

-A munkamegbeszélésre, tudod- mondta Péter, és szabad kezére göngyölte a gézt- amire már hetek óta készülök.

-Egy hét elég sok idő- nyugtázta Katalin- kivel beszélek?

-Velem- válaszolta Péter, és rögzítette a kötszert.

-Velem?- nyugtalankodott Katalin- magamban beszélek?

-Nem. Én vagyok az, Péter- mondta Péter, és még mielőtt egy újabb adag gézt tekerhetett volna a szájába, a jobb karja teljes egészében levált a testéről.

-Hát nem is én!- háborodott fel Katalin, és lecsapta a kagylót.

Pétert bosszantotta, hogy feleslegesen ügyködött a kötszerrel, és nem tudta mitévő legyen; a pulóverében hagyja a fityegő jobb karját, vagy pedig felhelyezze a polcra, a többi testrésze közé. Végül az utóbbi megoldás mellett döntött, a kényelmességi szempontokat véve alapul. Két fül, tíz darab ujj, és egy egész jobb kar- számolta össze a felső polc tartalmát, és egy ideig rezignáltan bámult maga elé. Tulajdonképpen örült neki, hogy ilyen gyorsan, ilyen sokat fogyott, ugyanakkor nem tudta, hogyan fog elvégezni néhány egyszerű, mindennapi tevékenységet.

-Maradt még elég testrészem- döntött a pozitív hozzáállás mellett- és most az a legfontosabb, hogy megkapjam a munkát, egyszerűen nem foglalkozhatom ilyen hülyeségekkel.

A konyhába sétált, bekapcsolta a kávéfőzőt, egy üres kiflit tömött a szájába, majd kutatni kezdett a hűtőszekrényében. Pótolni akarta a hiányzó karját, legalább annyi időre, hogy a munkamegbeszélésen egy egységes, és egész ember benyomását keltse. Először arra gondolt, hogy néhány rúd kolbászt kötöz össze, majd helyezi rá a testére, de túlzottan körülményesnek találta az ötletet. Megitta a frissen elkészült kávét, a koffein az egyszerű megoldások felszabadítójának bizonyult számára, visszament a hálóba, és ruhával tömi ki a pulóverét. Péter olykor hajlamos volt megfeledkezni a kézenfekvő, pofonegyszerű dolgokról.

-Gyakorlatias, és célratörő- egészítette ki magában a cégnél mondandó előre betanult szövegét, miközben néhány összegyűrt pólóval duzzasztotta fel a pulóvere ujját, majd ismét a kötszerért nyúlt, a jobb karját háromszög kötéssel a testéhez rögzítette, a bal kézfejét pedig teljesen bebugyolálta.

-Még mindig jobb, ha azt hiszik, hogy balesetem volt, mintha azt hinnék, hogy nincs ott semmi- gondolta, és roppant furmányosnak találta a gondolatát.

Metróval utazta át a várost, és egyfolytában a bemutatkozó szövegét mormolta magában, a hangsúlyozással, és a szavak helyes formálásával volt elfoglalva még akkor is, amikor már a cég egyik emeleti irodájának várószobájában üldögélt. Nagydarab, de csinos titkárnő intette nyugalomra, amikor a munkamegbeszélés iránt érdeklődött, visszaült hát a helyére, és tovább futta magában az érveket, amiért ő, és csakis ő a legmegfelelőbb a meghirdetett munkakör betöltésére. A nyugtalanság üresjáratában döcögő tízpercek után a titkárnő feltárta az ajtót, és egy tágas irodába vezényelte Pétert.

-Tucat Péter- mutatkozott be Péter.

-Stromfő Aurél- mondta a bőrfotelban szinte elvesző apró férfi mosolyogva, és kopasz fejével biccentve hellyel kínálta Pétert.

-A meghirdetett állásra jelentkeztem- kezdett bele Péter a mondandójába, miután elhelyezkedett a székében.

-Üresedés van?- csillant fel Stromfő szeme- milyen poszton?

-Alosztályvezető helyettes- döccentek elő a szavak Péter szájából.

-Igen?- kérdezte Stromfő élénken- tényleg?

-Igen- válaszolta Péter egy csöppet megzavarodva- és azért vagyok itt, hogy bebizonyítsam, én vagyok a legalkalmasabb erre a posztra.

-Igen?- Stromfő egyre hangosabbá vált- tényleg?

-Tényleg- Péter lesütötte a szemét- diplomás vagyok, kreatív, gyakorlatias, és célratörő, ugyanakkor csapatjátékos is…

-Mi történt a karjával?- szakította félbe Stromfő.

-Baleset- mondta Péter- pár hét, és rendbe fog jönni.

-Igen?- Stromfő hangja ismét emelkedett- tényleg?

-Igen- Péter egyre kényelmetlenebbül érezte magát- van rá esélyem, hogy megkapjam az állást?

-Maga tetszik nekem- mondta Stromfő, és nagyot ásított- mindenképpen megkapja az állást, kivéve persze, ha nem.

-Értesíteni fognak?- Péter herezacskója aláhullott, de az alsónadrágja megfogta.

-Feltétlenül- vigyorgott Stromfő- előbb, ha éppen nem utóbb!

-Mégis mire számíthatok?- próbált tiszta vizekre vergődni Péter.

-Mit akar kiszámítani?- érdeklődött Stromfő.

-A konkrétumokra gondoltam- válaszolta Péter, és eszébe jutott, hogy a heréit is a polcra kell tennie, és nem lehet már gyereke ebben az életben.

-Személy?- hunyorgott rá Stromfő.

-Nem- mondta Péter.

-Tárgy?- Stromfő egyre izgatottabbá vált.

-Mi?- kapott észbe Péter.

-Tehát fogalom- merengett Stromfő, és hangos hümmögésbe kezdett.

-A munkámról van szó- jutatta az eszébe Péter.

-Játékgyilkos!- kiáltott fel Stromfő, és sértődötten keresztbe fonta a karjait.

-Van rá esélyem, hogy megkapjam az állást?- ismételte meg a kérdését Péter- csak egyetlen egy világos választ szeretnék.

-Megmondtam magának- mondta Stromfő mereven- mindenképpen megkapja, kivéve persze, ha nem.

-Köszönöm!- Péter feláll, és kezet nyújtott a férfinak.

-Én köszönöm!- Stromfő kedvesen mosolygott, és erősen megrázta a Péter bal karját. Péter bal karja egy jóleső csámcsogás hangjának kíséretében levált a testéről. Stromfő Aurél semmiféle jelét nem adta annak, hogy észlelte volna a testrész lehullását, Péter pedig sietve távozott az irodából.

-Nem vette észre- bizonygatta magában- és nincs is jelentősége, még ha észrevette volna is, ugyanis tetszettem neki!

Szinte futva távozott a cégtől, és tudatát boldogság járta át. Biztos volt abban, hogy megszerezte a munkát, elköltözhet egy nagyobb lakásba, vehet egy kocsit, feleségül veheti végre Katalint, kivéve persze ha mégsem. Hazaérve az első dolga az volt,- miután berúgta az egyébként is rozoga ajtót- hogy feltárcsázza a lányt, és elújságolja neki friss élményeit. A telefont a földre fejelte, majd leguggolva, az állával beütve a számkombinációt felhívta Katalint.

-Halló- Katalin hangja ezúttal kellemes és dallamos volt.

-Péter- mondta Péter vidáman.

-Így hívják a vőlegényemet!- lepődött meg Katalin.

-Én vagyok az!- Péter halkan kuncogott.

-Mondom Péter- kerepelte Katalin- és nem maga.

-Azt hiszem megkaptam az állást!- Péter nem tudta visszafogni a nevetést- most már nyugodtan összeházasodhatunk!

-Menyasszony vagyok- mondta Katalin hűvösen- ne zaklasson engem!

A vonal megszakadt, Péter pedig szórakozottan, mint egy sikereiben úszó popsztár, körbefordult a padlón, majd felugrott, és diadalmasan körbeszaladt a lakásban. Ekkor jutott eszébe az alsójában élettelenül heverő herezacskója, és egy pillanatra elszomorodott.

-Egyébként sem akartam gyerekeket- próbálta megnyugtatni magát- és a lényeg még így is megmaradt.

A hálószobába sétált, és a szájával nyitotta ki a szekrényajtót. Hatalmas erőfeszítések árán lebirkózta magáról a pulóverét, és a farmernadrágját, szájával elkapta a kihulló bal karját, felhelyezte a fülek, és a jobb kar mellé, majd nagyokat szökellve kirázta az alsónadrágból a heréit, és ügyesen a felső polcra rúgta őket.

Úgy gondolta, hogy a legkényelmesebb- és egyetlen- fotelébe ülve várja majd meg a cég értesítését, egy csomag sört görgetett ki a konyhából, bekapcsolta a televízióját, a telefont pedig az ölébe helyezte. Meg volt elégedve a teljesítményével, és úgy gondolta, ha elég pénze lesz egyáltalán nem kell nyugtalankodnia egy-két testrésze elvesztése miatt. Annál karcsúbb lesz, és ami lehullik róla, az valószínűleg teljesen felesleges is. Lesznek majd emberei, akik elvégzik helyette azokat az apró-cseprő munkákat, amikhez karok, fülek, vagy éppen herék kellenek, és egyébkén is, ugyan kit fog érdekelni mindez, ha ő már alosztályvezető helyettes lesz, vagy akár még feljebb jut, talán ő lesz az alosztályvezető maga.

Az izgalomtól szétharapdált sörös dobozok lassan kiürültek, Péter fejét pedig igen jóleső részegség bódította. Bal lábán- a jobb lába a fotelban maradt- ugrálva a toalett fülkébe ment, a felesleges folyadékot, és a péniszét egyaránt a csészébe ürítette, majd az egészet, úgy ahogy volt leöblítette. Féllábú zsonglőrként újabb söradagot rugdosott a foteléhez, és a telefonkagylót is visszaügyeskedte a hasára. Várt. Életében először érezte magát igazán, és maradéktalanul kielégítettnek. Boldogságában még az sem zavarta meg, hogy a feje az ölébe pottyant. Csillogó szemei a telefont bámulták, és izgatottan figyelték a cég hívását.

A bejegyzés trackback címe:

https://strockers.blog.hu/api/trackback/id/tr6537363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2008.11.28. 22:46:46

Hello,
Nekem tetszik. Lehet felhívom rá a figyelmet a blogomon.
Megjelent ez valahol, esetleg? Van borítóterv, vagy ilyesmi?

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.12.01. 14:26:46

Az ötlet valóban jó, de nekem a stílus kissé döcög.
Semmiképpen se hagyd abba az írást, ha ilyeneket tudsz!

Scala 2008.12.03. 11:42:33

Döcög? Bárcsak így döcögne némely regény!
Nem azt mondom, hog ytökéletes, de majd az lesz! :-)))
Én is biztatlak Chinestar a folytatásra. ;-)

Olló 2008.12.03. 14:32:45

Nekem tetszik, Chinestar.
De lehet, nem is kéne semmilyen véleményt írjak, mert ha Scala elolvassa, rögtön váltani fog, és majd elmagyarázza, hogy miért is nem jó ez az egész.

Scala 2008.12.03. 19:20:04

Nekem is tetszett, Olló! Nem véletlenül idéztem a blogomon, hívtam fel rá a figyelmet. Örülök, hogy ezegyszer ugyanúgy látjuk.

Amúgy ez volt a jeled az óvodában? :-)
süti beállítások módosítása