Salgo City Rockers

KORTÁRS ÖSSZ-MŰVÉSZETI BLOG
Öt fiatal - Öt jó barát - Egy blogoldal.

Kontakt

Bannerünk
Logónk
Címünk

Okosnak hiszik magukat

Kategóriák

Rovatok

Ők alkotnak, őket kell szeretni

neverlivetosee - fotó, webdesign
Damned - rajz, flash
Chinestar - megmondás, írás
The_Dav - írás
baltasar kormakur - film, rajz

Tahóság, mint üveggolyó

2007.01.03. 23:24 | The_Dav | 6 komment

 -Mi az anyád picsáját lesel?- tájékoztatja ellenséges hangnemben Teofil, a környék bunkója, az öregembert, aki hasonlított Antal Imrére. Az persze képtelen volt válaszolni, az ő unokája kedves volt, csak egyszer mondta neki, hogy "Úgy nézel ki, mint a tévében az a buzi öregember!"....ejjj. Antal Imre nem buzi. Visszahúzódó.
Teofil kiemelte a sört a bolt ósdi hűtőjéből, leütötte a kupakját az Antal Imre-féle bevásárlókocsiján és mohón belehörpintett. Természetesen fizetés nélkül távozott, de a boltos nem szólt egy szót sem. Megszokott dolog volt ez a környéken. Teofil be, egy sör mínusz.
-Mondja kérem Géza, miért tűri el ezt ennek a maffiózónak?-méltatlankodik egy állandóan elégedetlen öregasszony
-Vali néni, maga ezt nem értheti. Teofil súlyos betegségben szenved. Kényszerbunkóságban. Múlt héten mutatták is a tévében, jöttek fenntről ilyen tudósok, vizsgálták egy hónapon keresztül. Ezt nem tetszik tudni? Vali néni nem néz tévét?

 
Teofil szülei áldott, jó emberek voltak. Kicsi korában anyukája mindíg a Münhausen Báró-t olvasta neki lefekvés előtt. Az volt a kedvence, jókat mulatott a történeteken, és az állandó kacagásban fáradt el annyira, hogy a végén általában elpilledt. És ha mégsem? Hát akkor nosza, ez a tündéri asszony váliumot kevert a kicsi Teo cukros Bedekójába. Nem csoda, ha mindíg kipihenten ébredt, és újult erővel láthatott neki a másnapi mókának. Az apukája meg egyenesen a világ legokosabb embere volt! Egy igazi tudós! Édességeket talált fel, amiket kisfiúknak és kislányoknak adott el a suli mögött.A gyerekek bekapták a cukrot, és hip-hop, olyan vidámak lettek, hogy az csuda. Önfeledten táncoltak, még Karcsi is a 2.b-ből, pedíg ő sosem szokott nevetni. Egyszer meg az egyik kisfiú nagyon sokat megevett és kórházba vitték. Biztos gyomorrontása lett, vagy valami ilyesmi. Bár Teofil azóta nem látta.14 éve.

 
Vagy talán már 15 éve is volt annak, hogy elköltözött a fiú. Legalábbis azóta nem látta őt. Pedíg sokat autóskártyáztak a suliban. Teofil ritkán gondolt arra, hogy miért hagyták el őt a szülei.Egyszer, még 14 éves korában elkisérték őt az iskolába. Az első napja volt a középiskolában. Aztán hazatért és nem talált otthon senkit. Elgondolkozott, hogy hova mehettek, majd leült Nintendózni. Meg is volt így öt éven keresztül, csak közben állami gondozásba került, egyik nap az intézet erőművésze kiütötte a fél fogsorát. Szerencsére a kis fejét csak néhányszor térdelte le és tényleg csak egyszer hajította ki a harmadik emeletről.. Dühös volt Teofilra. Jobb volt Super Mario-ban.Az eset után a félig elhülyült Teo rászokott a szipuzásra, így hál' istennek teljesen hülye lett és ebből lett a baj. Kezdett immár bunkó is lenni. Bárkit elküldött az anyjába. 

 Egy teljes hónapon keresztül mérték az okosok a tahóságának mértékét. Eleinte csak egyszerű teszteket kellett kitöltenie és kérdésekre kellett válaszolnia
-Teofil!
-Na?
-Mit teszel, ha egy idős asszony segítségedet kéri, hogy kisérd át őt a zebrán?
-Lefejelem.
-És mit teszel, ha egy hölgy elejti a kosarát a kisboltban és a benne lévő dolgok szerte-szét gurulnak?
-Megbaszom.
-Ott helyben?
-Há'!
-És ha teherbe esik az a bizonyos hölgy?
-Lefejelem.

Kiváló eredményeket ért el, vitathatatlanul a tahóság királya volt.A szituációs gyakorlatokban is rendre kiválóan teljesített, meglepve ezzel olyan nagy elődöket, mint Dópmen és Fekete László, a világ legerősebb tahója. (az író közbeszól: az utóbbi ne bántson. Nem ér.) A kisérletek végén szinte könnyes szemmel búcsúzott tőle az egyik intelligens:
-Teofil! Nagy jövőt jósolok neked, neked műsorod lesz a tévében! Bevallom...kicsit hiányozni is fogsz nekem.
-Szarjá vért!
-Anyukám is sok sikert kíván neked, küldött neked meggyes sütit.Ez a kedvenced.
-Anyád buzi!
-Micsodaaa? Teofil, te sötét bunkó!
-Kikérem magamnak.

 
Teofil aztán tényleg sikeres lett. Mindenhol ott van, ő folyik a csapból is. Saját műsora van, több is. Saját lemezt adott ki, többet is.Emellett szívesen politizál. Teofilt zabálják a nők, kisfiúk tekintik a példaképüknek.  Teofil minden tévécsatornán ott van. Figyeljetek oda rá.

Címkék: novella the dav

A bejegyzés trackback címe:

https://strockers.blog.hu/api/trackback/id/tr725848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gábor · http://neverlivetosee.blog.hu 2007.01.03. 23:49:14

-Dávid, ez egy nagyon jó cikk lett, mit kívánnál még hozzáfűzni?
-Kussoljá'!

Damned 2007.01.06. 13:00:41

Uhhh!Odaszab,király lett!:)

ada 2007.01.07. 10:51:56

Hm na szóval szavakba kellene öntenem de nem tudom szóval KIRÁLY

Scala 2008.12.03. 19:17:56

Tetszett, az első két bekezdésen csiszolnék. Idéztem a blogomon.

Guy_Montag 2011.11.09. 18:25:09

filmhez felhasználható ez?

Guy_Montag 2011.11.09. 18:27:15

uvazz. nem mondanám, hogy frissek a bejegyzések :D
süti beállítások módosítása